Du skal bruge:
600 g. mel gerne Tipo ”0” eller ”00” med så højt proteinindhold som muligt.
390 g. lunkent vand
2,5 g. gær / ca. 1 g. tørgær.(En tommelfingerregel siger, at 1g. tørgær svarer til ca. 3g. frisk gær.)
18 g. salt Tilføj evt. Adlers ”Dejbooost” og/eller Adlers ”Surdejsbooost”. Følg blot anvisningen på indpakningen.
Fremgangsmåde:
1. I en røreskål opløses gæren i vandet og mel tilsættes.
2. Dejen æltes i 10 minutter på middel til hurtig hastighed i røremaskine.
3. Tilsæt salt og ælt dejen yderligere 5 minutter på middel til hurtig hastighed
4. Dejen hæves i hævekasse eller på bordet dækkes med hæveklæde i ca. 30 min. 5. Kugl/virk/stram dejen op i 4 lige store kugler af ca. 250 g. Læg bollerne i en hævekasse, og sæt dem på køl i 24-72 timer alt efter hvad du foretrækker og hvilket mel du har brugt.(Hvis dejen skal bruges samme dag, kan du lade den stå ved stuetemperatur til de er ca. dobbelt størrelse ca. 2-5 timer alt efter temperaturen i rummet)
6. Tag dejen ud af køleskabet ca. 4-6 timer før brug og efterhæv til de er ca. dobbelt størrelse
7. Bag pizzaen i din foretrukne pizzaovn. Kan evt. bages i alm ovn ved så høj temperatur så muligt på pizzasten
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.